Inauguració de la passera i el nou aguait “Lo Galatxo” a la Reserva Natural de Sebes, Flix

El passat mes d’octubre va tenir lloc la inauguració oficial del nou tram de passera enlairada als aiguamolls de Sebes i del nou observatori d’aus construït a l’extrem d’aquesta.

Aquest nou equipament de la Reserva Natural de Sebes està situat a la passera del bosc de ribera, d’on surt amb un nou ramal en direcció riu avall i arriba fins a la confluència de dos canals o galatxos.

L’obra ha estat executada per personal del Grup de Natura Freixe amb el suport en els acabats de l’observatori d’un fuster professional.

Aquest equipament forma part de les actuacions que va demanar l’Ajuntament de Flix en la línia d’ajuts als espais naturals protegits de la Generalitat de Catalunya. A banda d’aquests equipaments, amb aquests ajuts també s’ha millorat la zona d’aparcament i d’ombracles al Mas del Director (Centre d’Informació) i la renovació de plafons divulgatius, entre altres.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Flix, Marc Mur, el regidor Albert Mani, el president del GNF, Josep Manel Albiac, membres del cos d’Agents Rurals i l’equip de treballadors de la Reserva de Sebes que l’ha fet possible.

D’ençà dels inicis de la gestió de la Reserva de Sebes, la millora d’equipaments ha estat constant, ha apostat pel turisme ornitològic i per disposar d’infraestructures educatives i divulgatives que han permès consolidar una activitat econòmica a l’entorn d’aquest espai natural gestionat pel Grup de Natura Freixe.

L’accés a aquest nou equipament estarà restringit per evitar destorbs excessius a la fauna i afavorir l’observació i fotografia d’espècies d’aus.

 

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.