Emergència climàtica

El Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes donem soport a la Vaga pel Clima i la Natura del 27S

Com a entitat compromesa i sensibilitzada en la conservació de la natura i també amb el futur i la salut de les persones, donem suport a les mobilitzacions d’abast mundial d’aquest proper divendres. Estem en emergència climàtica i la responsabilitat d’actuar immediatament recau en cadascun de nosaltres, no pas en properes generacions. Hem d’actuar des de les nostres accions quotidianes però també incidir clarament sobre els poders públics exigint decisions i accions immediates per revertir l’actual situació.
Adjuntem la declaració feta des de la XCN (Xarxa per a la Conservació de la Natura) de la que en formem part, així com un video preparat pel nostre tècnic Arnau Pou.

YouTube video

_____________________________________

Des de la XCN donem suport a la Vaga pel Clima. 27S

Benvolguts/des,
L’emergència climàtica és un fet del qual només estem veient els primers indicis. La situació d’emergència climàtica no és un acte de caritat de l’espècie humana cap a la fauna i la flora, és una qüestió clau per a la supervivència de l’espècie humana i per garantir-ne una mínima qualitat de vida. L’humà és molt poc adaptable: canvis bruscos en el nostre equilibri planetari suposarien la degradació o, fins i tot, extinció de l’espècie humana tal i com la coneixem ara.
Malgrat que a nivell institucionales manté un discurs on diuen ser conscients de part de la problemàtica i del seu impacte, es segueix promovent una economia rica en carboni, provocant un augment de la concentració d’aquest gas dia rere dia.
Amb tot, és necessari entendre que la crisi ecològica global no és només un problema de clima sinó també de pèrdua de biodiversitatod’alteració dels cicles biogeoquímics entre d’altres. Trobar una solució implica accions transversals i de llarg termini.
A Catalunya ja som més de 100 entitats que treballem en xarxa aplicant mesures per pal•liar aquesta situació: treballem en el medi marí, litoral, agrari, forestal, fluvial, urbà… i també treballem en recerca, gestió, educació, comunicació, incidència política, innovant per a un futur comú.
Per això des de la XCN conjuntament amb la resta d’entitats ens adherim a la Vaga Pel Clima i us volem fer avinent la importància de començar actuar en favor d’un desenvolupament sostenible real, amb decisions fermes.Oferim el nostre coneixement i experiència per tal que aquesta transició es pugui dur a terme abans no sigui massa tard.
Animem a les entitats i persones a donar suport a la Vaga Pel Clima:
– Adherint-se al manifest publicat a la pàgina emergenciaclimatica.net.
– Participant a les activitats i manifestacions que s’han organitzat arreu de Catalunya.
– Ajudant a difondre els missatges sobre emergència climàtica i crisi ecològica #VagapelClimailaNatura
Els problemes relacionats amb el canvi climàtic ens afecten a tots. Exigim justícia social!

_____________________________________

Un passeig per la Reserva Natural de Sebes
Descobrint l'Essència de l'Ebre
Vespres a Pitoia amb Tothom a Taula
Classe de ioga
Curs de txi-kung
Natura en família
Pedalant per Sebes!
Ocells a la mà!
Curs de txi-kung
Creació d'un oasi de pol·linitzadors
Construïm una bassa per a amfibis!
Classe de ioga
Curs de txi-kung
Natura en família
Natura en família
Curs de txi-kung
Taller de construcció de menjadores
Vespres a Pitoia: Poemes de viure
Ocells a la mà!
Estassada de boga a la llacuna de Sebes
Taller de construcció de menjadores
Natura en família
Pedalant per Sebes!
Estassada de boga a la llacuna de Riba-roja d'Ebre
Natura en família
Taller de construcció de caixes niu
Estassada de boga a la llacuna de Sebes
Scroll to Top

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

I aconsegueix aquesta làmina totalment GRATIS amb 12 espècies emblemàtiques de la Reserva Natural de Sebes i les millors èpoques de l’any per observar-les!

REBRÀS NOTÍCIES DE MANERA PERIÒDICA I TOTES LES ACTIVITATS QUE TENIM
PROGRAMADES DIRECTAMENT A LA TEVA BÚSTIA DE CORREU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.