Celebrem el Dia Mundial de les Zones Humides

El dia 2 de febrer es commemora el Dia Mundial de les Zones Humides per reivindicar el valor d’aquest tipus d’hàbitats naturals, uns dels més productius i rics del planeta i, a la vegada, dels més fràgils i amenaçats. La zona de Sebes, el meandre de Riba-roja i el meandre de Flix formen part de l’inventari de Zones Humides de Catalunya, recollit pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Per celebrar aquest dia i posar en valor la importància d’aquest tipus d’espais naturals, vam realitzar una sortida juntament amb el Camp d’Aprenentatge de Flix i l’Escola Enric Grau i Fontseré a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals del municipi.

Durant la sortida els alumnes van poder observar la importància de cuidar els ecosistemes, en especial el riu i les zones més properes, després de l’aprofitament d’un recurs tant valuós com és l’aigua. A l’estació depuradora els tècnics van explicar el funcionament de la planta, que fa el procés de depuració a través d’un sistema biològic, i també es va posar en valor la funció dels espais naturals com la Reserva Natural de Sebes, que gràcies a la vegetació de les zones d’aiguamolls contribueixen a fer una depuració natural de les aigües.

Scroll to Top

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

I aconsegueix aquesta làmina totalment GRATIS amb 12 espècies emblemàtiques de la Reserva Natural de Sebes i les millors èpoques de l’any per observar-les!

REBRÀS NOTÍCIES DE MANERA PERIÒDICA I TOTES LES ACTIVITATS QUE TENIM
PROGRAMADES DIRECTAMENT A LA TEVA BÚSTIA DE CORREU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.