BIOTRAM. Millora de la integritat biològica en espais fluvials protegits de la Xarxa Natura 2000 de rius mediterranis regulats

El Grup de Natura Freixe, amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, ha posat en marxa el projecte BIOTRAM per dur a terme projectes de conservació en l’àmbit de la biodiversitat terrestre. Aquest projecte té com a objectiu promoure la restauració ecològica en espais fluvials protegits de rius mediterranis fortament afectats per la regulació hidrològica, la introducció i proliferació d’espècies exòtiques i el canvi climàtic, entre altres.

A través de diferents metodologies de caracterització científica i actuacions de conservació es determinarà l’estat de conservació dels trams d’estudi i es millorarà la seva integritat biològica, amb l’objectiu que els resultats obtinguts es puguin replicar en altres demarcacions del territori amb les mateixes problemàtiques.

El projecte consta de diferents fases:

  • Una fase de compilació bibliogràfica relacionada amb la temàtica del projecte.
  • Una fase de caracterització i estudi de les condicions biòtiques (macro invertebrats, vegetació de ribera i ictiofauna) abiòtiques (cabals fluvials, qualitat de l’aigua).
  • Una fase de quantificació de índex d’integritat biològica.
  • Una fase de gestió d’espècies exòtiques i millora de l’hàbitat de ribera.
  • Creació de zones de control i gestió d’espècies exòtiques.
  • Actuacions de formació i divulgació del projecte.

Les zones d’estudi seleccionades es localitzen en els espais protegits de la Ribera d’Ebre (Tarragona, Catalunya): el Meandre de Flix i l’Illa del Galatxo de Móra la Nova. I també en un tram del riu Júcar a la Ribera Alta (província de València, comunitat autònoma de València).

El projecte es desenvolupa d’ençà del passat més de novembre del 2019 i finalitzarà l’octubre del 2021.

Scroll to Top

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

I aconsegueix aquesta làmina totalment GRATIS amb 12 espècies emblemàtiques de la Reserva Natural de Sebes i les millors èpoques de l’any per observar-les!

REBRÀS NOTÍCIES DE MANERA PERIÒDICA I TOTES LES ACTIVITATS QUE TENIM
PROGRAMADES DIRECTAMENT A LA TEVA BÚSTIA DE CORREU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.