Rescatat amb èxit un poll de cigonya que havia caigut ferit a l’EDAR de Flix

Gràcies a la tasca de diverses institucions i la col·laboració d’uns veïns de Flix la cigonya ha pogut tornar recuperada al seu niu

 

A mitjans de juny el Grup de Natura Freixe alertava sobre el perill de les línies elèctriques no protegides per a les aus

 

Ahir al migdia es va alliberar, a l’entorn de la Depuradora de Flix, un dels dos polls nascuts aquesta temporada al niu que hi ha en aquesta instal·lació. Aquest poll, que havia estat anellat dies enrere quan encara no podia volar, va resultar ferit en una batalla entre cigonyes vora el seu niu.

Com ja vam manifestar des del Grup de Natura Freixe, pocs dies després de l’anellament es va trobar un mascle adult mort per electrocució. Es tractava d’una de les cigonyes alliberades el 2003 en el marc del Projecte de Reintroducció de la Cigonya Blanca impulsat a la Reserva Natural de Sebes i se n’havia fet seguiment des d’aleshores.

En morir un dels adults quan els polls encara no estaven preparats per volar, els tècnics del Grup i els treballadors de l’EDAR es van mobilitzar per garantir aliments a la femella que encara tenia cura del niu per ajudar-la a tirar endavant els polls.

Així i tot, amb només una cigonya adulta el niu és més vulnerable a l’atac d’altres exemplars que lluiten per fer-se’l seu. En aquest cas els treballadors de l’EDAR van observar una escena d’aquestes característiques el passat 30 de juny, fent saber als tècnics de la Reserva que un dels polls havia sortit volant però l’altre havia caigut topant-se amb la tanca perimetral i es movia per l’exterior, vora el riu.

Tot i que en aquell moment no es va poder localitzar, al vespre dos veïns de l’EDAR van avisar a la Guàrdia Municipal per alertar que hi havia una cigonya al seu pati que es movia amb dificultat. Immediatament es va anar a recollir i els Agents Rurals el van traslladar al Centre de Fauna del Parc Natural del Delta de l’Ebre, on els últims dies ha estat refent-se d’una ferida a l’ala gràcies a les cures dels tècnics d’aquest centre.

Un cop recuperada, ahir els Agents Rurals la van portar a Flix per alliberar-la pels voltants del seu niu, acompanyats pels tècnics del Grup de Natura Freixe, els treballadors de l’EDAR i Marc, un dels veïns que va donar l’alerta.

Des del Grup de Natura Freixe volem agrair la complicitat de tots, especialment de Marc i Belén, per donar un gir a aquesta història i fer que tingués un final feliç. Moltes gràcies a tots!

Scroll to Top

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

I aconsegueix aquesta làmina totalment GRATIS amb 12 espècies emblemàtiques de la Reserva Natural de Sebes i les millors èpoques de l’any per observar-les!

REBRÀS NOTÍCIES DE MANERA PERIÒDICA I TOTES LES ACTIVITATS QUE TENIM
PROGRAMADES DIRECTAMENT A LA TEVA BÚSTIA DE CORREU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.