Aigua, aiguamolls i vida: tres elements inseparables

Avui es commemora el 50è aniversari de la signatura del conveni de Ramsar sobre la protecció de les zones humides, un tractat internacional que té com a objectiu la conservació d’aquestes zones i l’ús racional dels seus recursos.

A Espanya, el conveni Ramsar va entrar en vigor el setembre de 1982. Entre les zones incloses al conveni, Catalunya compta amb 23.000 hectàrees entre les quals hi ha Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Delta de l’Ebre, Aiguamolls de l’Empordà, l’Estany de Banyoles i 329 espais corresponents a diferents conques hidrogràfiques. De les 48 que s’inclouen a l’Ebre, 10 corresponen a la Ribera d’Ebre.

Aquestes zones humides donen refugi a una gran diversitat d’espècies i actuen com a depuradores naturals tant de l’aigua com del diòxid de carboni. Malauradament, la superfície que ocupen es troba en retrocés des de fa dècades.

La Reserva Natural de Sebes i els meandres de Flix i Riba-roja d’Ebre (inclosos també al Pla d’Espais d’Interès Natural i a la Xarxa Natura 2000) formen part d’aquestes zones d’aiguamolls que cal protegir per conservar la seva biodiversitat i els seus serveis ecosistèmics.

En aquest vídeo, els tècnics del Grup de Natura Freixe expliquen per què és tant important la conservació dels aiguamolls per a les persones i què podem fer com a societat per contribuir a la seva bona gestió.

YouTube video

 

Per celebrar aquest Dia Mundial de les Zones Humides, hem dut a terme una jornada d’anellament científic a la Reserva Natural de Sebes, refugi per a moltes espècies d’animals i en especial per a gran diversitat d’ocells. Al següent vídeo podrem observar algunes aus típiques d’aquests hàbitats palustres i conèixer amb més profunditat la tècnica de l’anellament científic.

YouTube video

Un passeig per la Reserva Natural de Sebes
Descobrint l'Essència de l'Ebre
Vespres a Pitoia amb Tothom a Taula
Classe de ioga
Curs de txi-kung
Natura en família
Pedalant per Sebes!
Ocells a la mà!
Curs de txi-kung
Creació d'un oasi de pol·linitzadors
Construïm una bassa per a amfibis!
Classe de ioga
Curs de txi-kung
Natura en família
Natura en família
Curs de txi-kung
Taller de construcció de menjadores
Vespres a Pitoia: Poemes de viure
Ocells a la mà!
Estassada de boga a la llacuna de Sebes
Taller de construcció de menjadores
Natura en família
Pedalant per Sebes!
Estassada de boga a la llacuna de Riba-roja d'Ebre
Natura en família
Taller de construcció de caixes niu
Estassada de boga a la llacuna de Sebes
Scroll to Top

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

I aconsegueix aquesta làmina totalment GRATIS amb 12 espècies emblemàtiques de la Reserva Natural de Sebes i les millors èpoques de l’any per observar-les!

REBRÀS NOTÍCIES DE MANERA PERIÒDICA I TOTES LES ACTIVITATS QUE TENIM
PROGRAMADES DIRECTAMENT A LA TEVA BÚSTIA DE CORREU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.