200 alumnes de les escoles de Flix i Ginestar participen en la recuperació de zones afectades per l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre

  • L’actuació s’emmarca en el projecte ENFOCAT del Grup de Natura Freixe, que busca la implicació activa de la societat per recuperar la finca de l’Ermita del Remei, a Flix.
  • El 26 de juny de 2019 la Ribera d’Ebre va patir un dels incendis forestals més importants de Catalunya: el foc va arrasar més de 5.000 hectàrees, unes 3.500 a Flix.

Dos anys després del gran incendi forestal que va patir la Ribera d’Ebre, institucions, entitats i ciutadania encara treballen per pal·liar els efectes que va produir el foc durant el juny del 2019. Des del Grup de Natura Freixe s’està durant a terme l’ENFOCAT, un projecte per emprendre accions de restauració, recuperació i millora d’una finca emblemàtica de Flix després de l’incendi forestal amb la implicació de la societat com a agent necessari, actiu i compromès amb el territori.

A més, a través de l’ENFOCAT, també es busca potenciar els coneixements i les competències de la població mitjançant actuacions de conservació (mitigació i adaptació al canvi climàtic), regulació de l’ús públic, sensibilització (prevenció d’incendis) i educació per a promoure l’aprenentatge a través de l’experiència. Per tant, amb la millora d’aquest espai simbòlic pels ciutadans, en recuperarem la seva biodiversitat, en garantirem un ús sostenible, i en potenciarem els seus serveis ecosistèmics.

Els dies 17 i 18 de març, més de 200 escolars de Flix i Ginestar han passat per la finca de l’Ermita del Remei per participar en diferents accions de recuperació i millora de l’espai natural afectat per l’incendi com ara una plantada d’aromàtiques, la construcció d’hotels d’insectes i caixes niu o la construcció de torres de biodiversitat.

 

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.