Hacking a la Reserva Natural de Sebes

La singular ubicació de la Reserva Natural de Sebes fa que sigui un important punt per a la conservació de la biodiversitat,  tant de fauna com de flora i vegetació. Un dels poblaments més visibles són els ocells, dels quals se n’han pogut observar més de 200 espècies al llarg dels anys.

D’altra banda,  també es duen a terme projectes de recuperació, reintroducció i reforçament de les poblacions d’algunes espècies i, en aquest sentit, aquest mes de juny ha estat molt intens: gràcies a la col·laboració amb el Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, la Reserva pot acollir polls de diferents espècies d’aus que s’alliberaran a la natura quan siguin adultes.

Amb la tècnica del hacking s’intenta fixar els exemplars en una localització concreta per reforçar-ne la població.

El terme hacking prové de l’anglès i en ornitologia és utilitzat per referir-se a la cria campestre d’aus.  La tècnica consisteix en col·locar un cert nombre de polls en un niu artificial o recinte adaptat a una edat en la qual l’ocell ja s’ha desenvolupat identificant-se amb la seva espècie però encara no pot volar. A més, quan s’inicia el hacking, els polls han de ser capaços de regular la seva temperatura i alimentar-se per ells mateixos.

A la Reserva Natural de Sebes s’ubiquen en recintes o caixes niu, segons l’espècie, i cada dia se’ls subministra la quantitat necessària d’aliments perquè puguin desenvolupar-se correctament. Actualment, el projecte es realitza amb xoriguers i arpelles.

Arribat el moment, s’allibera els exemplars perquè volin per primera vegada i es familiaritzin amb l’entorn, però podran tornar al hacking per descansar o menjar. Poc a poc es redueix l’aportació d’aliments perquè arribin a ser completament autosuficients.

YouTube video

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.