Flix camina per protegir la cigonya blanca a l’Ebre

Ebre Digital

El Grup de Natura Freixe, entitat gestora de la Reserva Natural de Sebes de Flix, ha organitzat una caminada solidària per a recaptar fons i seguir amb el Projecte de Reintroducció de la Cigonya Blanca al curs final de l’Ebre.

YouTube video

Aquest va arrencar l’any 2001, quan la població de l’espècie havia desaparegut de les Terres de l’Ebre a conseqüència del condicions climatològiques extremes a les àrees d’hivernada. Malgrat que va funcionar i ara a la Reserva hi nidifiquen gairebé una quinzena de parelles, s’ha observat que les conseqüències del canvi climàtic i els abocadors de la zona han canviat els patrons de migració i els hàbits i costums d’aquestes aus. És per això que calen diners per a estudiar-los, per exemple, amb la compra de GPS.
A la caminada hi han participat un centenar de persones que han pogut escollir entre dos itineraris diferents; un de 5 km i l’altre de 10 km. Els recorreguts, però, han compartit indrets on es pot observar de prop la flora i la fauna que habita dins l’espai natural.
L’esdeveniment ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Flix i el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Comerços locals com el supermercat BonPreu, Pastisseria Larrosa, Rogles Aventura i Hotel Vilar Riu de Baix també hi han col·laborat amb l’aportació de productes per als participants.
Un passeig per la Reserva Natural de Sebes
Descobrint l'Essència de l'Ebre
Vespres a Pitoia amb Tothom a Taula
Classe de ioga
Curs de txi-kung
Natura en família
Pedalant per Sebes!
Ocells a la mà!
Curs de txi-kung
Creació d'un oasi de pol·linitzadors
Construïm una bassa per a amfibis!
Classe de ioga
Curs de txi-kung
Natura en família
Natura en família
Curs de txi-kung
Taller de construcció de menjadores
Vespres a Pitoia: Poemes de viure
Ocells a la mà!
Estassada de boga a la llacuna de Sebes
Taller de construcció de menjadores
Natura en família
Pedalant per Sebes!
Estassada de boga a la llacuna de Riba-roja d'Ebre
Natura en família
Taller de construcció de caixes niu
Estassada de boga a la llacuna de Sebes
Scroll to Top

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

I aconsegueix aquesta làmina totalment GRATIS amb 12 espècies emblemàtiques de la Reserva Natural de Sebes i les millors èpoques de l’any per observar-les!

REBRÀS NOTÍCIES DE MANERA PERIÒDICA I TOTES LES ACTIVITATS QUE TENIM
PROGRAMADES DIRECTAMENT A LA TEVA BÚSTIA DE CORREU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.