Flix camina per protegir la cigonya blanca a l’Ebre

Ebre Digital

El Grup de Natura Freixe, entitat gestora de la Reserva Natural de Sebes de Flix, ha organitzat una caminada solidària per a recaptar fons i seguir amb el Projecte de Reintroducció de la Cigonya Blanca al curs final de l’Ebre.

YouTube video

Aquest va arrencar l’any 2001, quan la població de l’espècie havia desaparegut de les Terres de l’Ebre a conseqüència del condicions climatològiques extremes a les àrees d’hivernada. Malgrat que va funcionar i ara a la Reserva hi nidifiquen gairebé una quinzena de parelles, s’ha observat que les conseqüències del canvi climàtic i els abocadors de la zona han canviat els patrons de migració i els hàbits i costums d’aquestes aus. És per això que calen diners per a estudiar-los, per exemple, amb la compra de GPS.
A la caminada hi han participat un centenar de persones que han pogut escollir entre dos itineraris diferents; un de 5 km i l’altre de 10 km. Els recorreguts, però, han compartit indrets on es pot observar de prop la flora i la fauna que habita dins l’espai natural.
L’esdeveniment ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Flix i el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Comerços locals com el supermercat BonPreu, Pastisseria Larrosa, Rogles Aventura i Hotel Vilar Riu de Baix també hi han col·laborat amb l’aportació de productes per als participants.
Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.