L’Escola de Flix recapta 381 euros per la natura amb el Challenge for Nature de la Fundació Kilian Jornet

L’Escola Enric Grau Fontseré de Flix s’ha sumat a la iniciativa que la Fundació Kilian Jornet ha plantejat a centres educatius d’arreu del món amb diferents accions per treballar a l’aula i millorar les condicions dels espais naturals, protecció d’espècies vulnerables, estudis per contrarestar la davallada dels glacials a l’alta muntanya i els efectes de la contaminació als oceans, entre altres.

Les accions proposades, sota el lema Challenge for Nature, han combinat l’esport, la salut i la conservació del patrimoni natural, a més de la creació d’una campanya solidària en què els alumnes de cinquè i sisè han aconseguit recaptar 381,98 euros que han donat al Grup de Natura Freixe.

L’Escola ha volgut col·laborar amb una ONG ambiental del municipi i així visualitzar la tasca de les entitats que durant tot l’any donen suport  al centre de manera gratuïta. Activitats com l’anellament científic, l’estudi del bosc de ribera, les energies, els cavalls de la Camarga, entre moltes altres, que l’alumnat pot realitzar cada curs gràcies al Camp d’Aprenentatge, la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix i el Grup de Natura Freixe en conveni amb l’Ajuntament de Flix.

El repte esportiu i solidari, dut a terme a la plaça del Mercat de Flix, va consistir en una recollida de donatius per equips formats per l’alumnat de 5è i 6è. Amb una guardiola de cartró confeccionada per a l’ocasió, els alumnes van recaptar donatius dels veïns i veïnes del poble per destinar als projectes de conservació del Grup de Natura Freixe. Per cada moneda rebuda, un alumne realitzava una volta corrent a la plaça. En total, es van recaptar 381,98 euros, equivalent a 76,4 quilòmetres.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.