Les entitats ambientals denunciem que el repartiment del Fons de Patrimoni Natural incompleix la normativa i exigim que es destini íntegrament a polítiques de millora de la biodiversitat

A finals de l’any passat el Grup de Natura Freixe es va adherir al manifest de la Xarxa per la Conservació de la Natura que exigeix al Govern de Catalunya que el Fons de Patrimoni Natural es destini íntegrament a polítiques de millora de la biodiversitat, en compliment de la Llei de l’Agència de la Natura i la Llei Catalana de Canvi Climàtic.

Després de revisar els nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2022, la XCN ha constatat que una part del FPN es desvia a finançar polítiques diferents a les de conservació, enlloc de destinar-se a accions i inversions clares i directes de millora de la biodiversitat, fet que incompleix clarament la legislació i els objectius marcats. De fet, només un 3% del FPN es destinaran a l’Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya (4M€), import clarament insuficient.

🍃 Podeu llegir el comunicat de la XCN amb un anàlisi més exhaustiu dels pressupostos aquí.

📝 Per adherir-vos al manifest, feu click aquí.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.