La Cursa de les Cigonyes 2022 destinarà tots els beneficis a la protecció dels insectes pol·linitzadors amb un projecte a la Reserva Natural de Sebes

Després de l’aturada per la pandèmia, la Cursa de les Cigonyes torna el proper 28 de maig transformada en un esdeveniment solidari i de sensibilització ambiental

Aquest any tots els beneficis es destinaran a crear un “oasi de pol·linitzadors” a la Reserva Natural de Sebes per tal de protegir els insectes, un element clau en la conservació de la biodiversitat, de les amenaces del canvi climàtic

YouTube video

La Cursa de les Cigonyes és una activitat que es realitza anualment a la Reserva Natural de Sebes i que va néixer l’any 2014 amb l’objectiu d’integrar l’esport en l’entorn d’un espai natural protegit. Co-organitzada pel Grup de Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, i amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, aquest 2022 arriba a la seva vuitena edició i, a més, ho fa a través de l’altruisme i la sensibilització ambiental, ja que passa a ser un esdeveniment cent per cent solidari amb la natura.

Sota el lema “Mou-te per la natura”, la Cursa ha adquirit un caràcter més solidari i amb l’objectiu de conscienciar els participants, i la població en general a través de la campanya de comunicació, de la importància de la implicació ciutadana al voltant de les accions de conservació del medi ambient.

En aquesta ocasió, el projecte seleccionat per l’organització ha estat la creació d’un oasi de pol·linitzadors a la Reserva Natural de Sebes per tal d’afavorir les espècies d’insectes més afectades per la transformació dels ecosistemes, un problema que s’accentua considerablement davant l’emergència climàtica. Per ajudar a la supervivència d’aquests insectes, com ara abelles i papallones, es vol crear un espai amb plantes i refugis especialment preparats per a aquest propòsit: els insectes són clau per al desenvolupament de la natura i conservació de la biodiversitat.

Com en edicions anteriors a la crisi de la Covid-19, la Cursa de les Cigonyes tindrà dues modalitats, de 5 i 10 quilòmetres, i una caminada popular de 7 quilòmetres. També hi haurà curses infantils i jocs en família. Les inscripcions ja es poden formalitzar a través de la pàgina web www.freixe.cat/cursa-cigonyes i tenen un preu de 10€ per adults i 5€ per a nens a partir de 5 anys. Com a novetat, aquest any també s’ha incorporat l’opció “Dorsal 0”, pensada per aquelles persones que vulguin col·laborar amb el projecte de natura sense participar a la cursa i a través del qual podran fer qualsevol aportació econòmica.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.