La Cursa de les Cigonyes 2022 aconsegueix 1.150 euros per protegir els insectes pol·linitzadors amb un projecte a la Reserva Natural de Sebes

Tots els beneficis es destinaran a crear un “oasi de pol·linitzadors” a la Reserva Natural de Sebes per tal de protegir els insectes, un element clau en la conservació de la biodiversitat, de les amenaces del canvi climàtic

La Cursa de les Cigonyes és una activitat que es realitza anualment a la Reserva Natural de Sebes i que va néixer l’any 2014 amb l’objectiu d’integrar l’esport en l’entorn d’un espai natural protegit. Co-organitzada pel Grup de Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, i amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, aquest 2022 ha arribat a la seva vuitena edició i, a més, ho ha fet a través de l’altruisme i la sensibilització ambiental, ja que ha passat a ser un esdeveniment cent per cent solidari amb la natura.

Sota el lema “Mou-te per la natura”, la Cursa ha adquirit un caràcter més solidari i amb l’objectiu de conscienciar de la importància de la implicació ciutadana al voltant de les accions de conservació del medi ambient. En aquesta nova edició de la Cursa, 115 participants han pogut gaudir d’una jornada esportiva i festiva podent triar, com en edicions anteriors a la pandèmia, entre una cursa de 5 quilòmetres, una cursa de 10 quilòmetres, una caminada popular i jocs en família.

Els guanyadors de la cursa de 5 KM han estat Gerard Corbella i Marta Llop, de Flix, seguits de Martín Sesé i Andreu Sampé, en la categoria masculí, i Mercè Figueras i Íngrid González i Aina Rey, en el cas de la categoria femení. Pel que fa a la cursa de 10 KM, els guanyadors van ser Gerard Munuera i Yolanda Larrossa, també de la població, seguits de David Vilar i Ramon Asenjo, en categoria masculí, i Núria Turtós en categoria femení.

CONSULTA LA TAULA DE CLASSIFICACIÓ AQUÍ

En aquesta ocasió, el projecte al qual es destinaran tots els beneficis obtinguts amb la Cursa de les Cigonyes és la creació d’un oasi de pol·linitzadors a la Reserva Natural de Sebes per tal d’afavorir les espècies d’insectes més afectades per la transformació dels ecosistemes, un problema que s’accentua considerablement davant l’emergència climàtica. Per ajudar a la supervivència d’aquests insectes, com ara abelles i papallones, es vol crear un espai amb plantes i refugis especialment preparats per a aquest propòsit, ja que els insectes són clau per al desenvolupament de la natura i conservació de la biodiversitat.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.