La Festa de les Cigonyes torna després de la pandèmia amb la celebració del vintè aniversari

Una setantena de famílies van passar dissabte per la Reserva Natural de Sebes a recollir el diploma commemoratiu dels nadons nascuts el 2021

 

Després de dos anys fortament marcats per la pandèmia, aquest passat dissabte la Festa de les Cigonyes va tornar a la Reserva Natural de Sebes amb el seu format habitual i, a més a més, celebrant el seu vintè aniversari, una fita que mostra la consolidació d’aquest esdeveniment familiar a nivell comarcal.

La Festa de les Cigonyes, celebrada per primera vegada l’any 2002, va sorgir com una diada per posar de relleu la importància de l’educació i la sensibilització ambiental des de la infantesa a partir del projecte de reintroducció de la cigonya blanca al tram final de l’Ebre. Amb una jornada festiva i pensada per a totes les famílies de la Ribera d’Ebre i voltants, s’apropa aquest espai natural protegit i una de les seves espècies emblemàtiques, la cigonya blanca, a un públic familiar molt divers.

En aquesta edició, una setantena de famílies es van inscriure per recollir el diploma commemoratiu que la Reserva Natural de Sebes atorga als nadons nascuts durant l’any anterior per celebrar el seu naixement, vinculant-los des de ben petits a la natura i els seus valors. Així mateix, infants de totes les edats van poder gaudir de tallers, jocs i un espectacle infantil a càrrec del grup d’animació familiar Rikus.

La Festa de les Cigonyes va comptar també amb la presència del batlle de Flix, Francesc Barbero, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim i la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas. Tots tres van destacar la importància de celebrar esdeveniments com aquest i d’apostar per entitats ambientals que vetllen per la conservació de la natura, especialment en entorns protegits com són les zones humides de la Reserva Natural de Sebes i el meandre de Flix.

En acabar els parlaments, es va fer entrega d’un obsequi a la dissenyadora i il·lustradora Anna Méndez, de Flix, que ha estat l’autora del cartell d’aquesta vintena edició. Tot seguit, també es va donar un obsequi a l’alumne Kevin Sdirna de l’Escola Lluís Viñas, de Móra d’Ebre, que va ser el guanyador del concurs escolar d’enganxines en què van participar totes les escoles de la comarca.

Com a cloenda de l’acte institucional, es van bufar les espelmes d’un pastís d’aniversari elaborat en col·laboració amb la pastisseria Larrosa, de Flix, i els alumnes del Jeroni de Moragas, que van participar amb diferents dibuixos sobre la Festa per guarnir unes galetes que es van repartir entre els assistents.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.