El Grup de Natura Freixe presenta el projecte ENFOCAT al II Simposi d’APS i SC ambiental

El passat dijous, 7 de juliol, va tenir lloc el II Simposi d’Aprenentatge Servei i Servei Comunitari Ambiental a la seu de Fundesplai, al Prat de Llobregat. Es tracta d’un punt de trobada per a centres educatius, entitats ambientals i ens locals on poder compartir projectes, iniciatives i crear sinergies al voltant de l’aprenentatge i servei ambientals, una metodologia que apropa els projectes de conservació en què treballem les entitats ambientals del territori als centres educatius i els seus alumnes, involucrant-los en les problemàtiques ambientals i les accions per resoldre-les.

La trobada va tenir lloc a través de quatre espais diferenciats: el diàleg, l’aparador, l’àgora i els tallers. El Grup de Natura Freixe va participar a l’Espai Àgora, on es van compartir 25 experiències de manera simultània en diferents aules i on els ponents van poder explicar amb detall els seus projectes.

Arnau Pou, tècnic de conservació i projectes del GNF, va exposar l’últim projecte d’APS dut a terme per l’entitat en col·laboració amb el Camp d’Aprenentatge de Flix, l’Escola Enric Grau Fontseré de Flix i l’Escola Pàmies de Ginestar. L’ENFOCAT es va centrar en emprendre accions de restauració, recuperació i millora d’una finca emblemàtica de Flix, com és l’Ermita del Remei, després de l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre del 2019.

El II Simposi d’Aprenentatge Servei i Servei Comunitari Ambiental va estar organitzat conjuntament per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Societat Catalana d’Educació Ambiental, el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei, la Xarxa per a la Conservació de la Natura, la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya i el Col·legi oficial de Pedagogia de Catalunya.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.