Un estiu per conservar la natura

El voluntariat ambiental és una manera de participar, de manera organitzada i altruista, en la conservació dels recursos naturals i la millora de la qualitat ambiental. Des dels orígens del Grup de Natura Freixe s’ha procurat promoure i potenciar la participació individual i col·lectiva en activitats de voluntariat per afavorir la sostenibilitat i la divulgació dels valors relacionats amb la protecció de l’entorn, amb la ferma convicció que cada acció realitzada ajuda a transformar el món on vivim.

Aquest estiu ha estat molt representatiu de com el treball col·lectiu (transversal i inclusiu) per un objectiu comú pot aconseguir grans assoliments: gràcies al voluntariat, hem construït una vedruna, una construcció de pedra seca que servirà de refugi a petits mamífers; també hem confeccionat una bassa temporal per a amfibis, un dels grups de fauna més amenaçats del planeta per les conseqüències del canvi climàtic; i estem acabant de donar forma a un oasi de pol·linitzadors per afavorir aquest tipus d’insectes, també molt perjudicats pels canvis que provoca l’emergència climàtica.

Tot això ha estat possible gràcies a l’equip de Voluntariat Ambiental del Grup de Natura Freixe, Los Fardatxos; també als nens i nenes que han participat al Tria’t l’Estiu, les activitats de lleure organitzades per l’Ajuntament de Flix que han inclòs una part important de voluntariat; i a altres entitats que han volgut col·laborar amb el Grup com ara la CLEB, una cooperativa de les Terres de l’Ebre que ofereix activitats de lleure a persones amb diversitat funcional.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.