El Grup de Natura Freixe presenta la Memòria d’Activitats del 2022

Aquest matí el Grup de Natura Freixe ha fet pública la seua Memòria Anual que recull tota la informació relacionada amb l’activitat de l’entitat durant el 2022.

Com en edicions anteriors, aquest document recopila dades, projectes i notícies que han succeït durant l’any anterior relacionades amb les diferents àrees d’actuació del Grup: conservació i protecció del patrimoni natural, ús públic dels espais naturals gestionats, educació ambiental i impuls de l’economia circular.

 

MEMÒRIA ANUAL D’ACTIVITATS 2022

 

Una de les novetats que s’han incorporat a la Memòria, relacionada amb les accions de conservació de l’entorn que es duen a terme, és un resum de dades sobre biodiversitat a la Reserva Natural de Sebes i meandre de Flix.

Es tracta d’una síntesi dels diferents seguiments de fauna que es realitzen a l’espai protegit, explicada a través de gràfics, que facilita l’accés a aquesta informació perquè tothom que hi estigui interessat pugui tenir una visió més clara de la situació en què es troben diversos grups de fauna al nostre entorn més proper.

En aquest sentit, destaquen els mostrejos realitzats en el marc d’iniciatives a nivell català, com el projecte SYLVIA de l’Institut Català d’Ornitologia o el Catalan Butterfly Monitoring Scheme, coordinat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Així mateix, també cal remarcar les conclusions obtingudes del seguiment de la població de tortuga de rierol a Sebes, amb bons resultats pel que fa al desenvolupament a la zona d’aquesta espècie catalogada “en perill”; o el mostreig de peixos, que per contra ens mostra dades no gaire esperançadores quant a peixos autòctons: seguint amb les tendències dels últims anys, el nombre d’espècies exòtiques sobrepassa de llarg les autòctones, especialment aigües amunt de l’embassament, on pràcticament tots els peixos analitzats han estat exòtics.

 

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.