El Grup de Natura Freixe formalitza nous acords de custòdia del territori amb els ajuntaments d’Ascó, Garcia i Benissanet per conservar tres espais naturals protegits de la Ribera d’Ebre

Imatge de la portada: Aiguabarreig Siurana-Ebre. Autor: Santiago Bateman Posse

En els últims mesos el Grup de Natura Freixe ha formalitzat tres nous acords de custòdia del territori amb l’Ajuntament d’Ascó, l’Ajuntament de Garcia i l’Ajuntament de Benissanet per tal de garantir la conservació de tres espais naturals protegits de gran valor ecològic que pertanyen als tres municipis respectivament: l’Illa d’Ascó, l’Aiguabarreig Siurana-Ebre i l’Illa de Benissanet.

La signatura d’aquests acords s’emmarca en el projecte Fluviatilis: custòdia per a la resiliència, un projecte innovador per adaptar el tram final del riu Ebre al canvi climàtic que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Illa d’Ascó (Diari de Tarragona)

El projecte, que es durà a terme fins al 2025, proposa un model de cogestió dels espais naturals protegits entre les administracions públiques i les entitats ambientals, un model de governança que es desenvolupa com una eina de conservació més per garantir la provisió dels serveis ambientals d’aquestes zones protegides.

Amb aquests nous acords, els espais protegits de l’Illa d’Ascó, l’Aiguabarreig Siurana-Ebre i l’Illa de Benissanet se sumen a l’estratègia de custòdia del territori del Grup de Natura Freixe, que en els propers mesos realitzarà actuacions de millora del seu estat ecològic implementant solucions basades en la natura per fer front als efectes del canvi climàtic i la proliferació d’espècies exòtiques invasores. A aquestes accions s’hi sumarà la caracterització dels seus serveis ecosistèmics i actuacions de sensibilització i conscienciació mediambiental per als veïns i visitants dels espais mitjançant activitats de voluntariat, formació i ecoturisme.

Illa de Benissanet
Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.