El Grup de Natura Freixe i el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC–EdC) formalitzen un acord de col·laboració per treballar en la conservació dels sistemes hidrològics regulats

El Grup de Natura Freixe continua treballant per teixir sinergies amb altres entitats del territori amb les quals comparteix objectius i finalitats. En aquest sentit, en les últimes setmanes s’ha arribat a un acord amb el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC–EdC) per dur a terme accions emmarcades en una estratègia de conservació dels sistemes hidrològics regulats, tot fent actuacions de millora de la seva integritat biològica i, més important, lluitant per l’establiment dels cabals ecològics necessaris per garantir els seus serveis ecosistèmics.

Per iniciar aquest camí de col·laboració, el GNF i el GEPEC–EdC han dut a terme una plantació de 15 oms resistents a la grafiosi (una malaltia fúngica que ha posat en perill l’espècie a tota Europa) al barranc del Gatell, un afluent de la riera de la Bisbal on es pot trobar aquest arbre i on el GEPEC–EdC té un acord de custòdia amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), per la qual cosa ja hi ha dut accions de conservació anteriorment com ara l’extracció de superfícies de canya asiàtica.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.