La finca de les Aixalelles, a Garcia, se suma als territoris en custòdia del Grup de Natura Freixe

L’Ajuntament de Garcia i el Grup de Natura Freixe han signat un acord de custòdia del territori per la forest municipal de les Aixalelles, ubicada a la població de Garcia formant part de l’espai natural protegit de la Serra del Montsant i Pas de l’Ase.

Amb una superfície de 650 hectàrees, aquesta forest municipal destaca per la presència d’algunes espècies d’ocells rapinyaires amenaçades, com ara l’àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus), considerada en perill crític a Catalunya i en perill a Europa; l’àguila daurada (Aquila chrysaetos), en estat de conservació vulnerable a Catalunya; el voltor comú (Gyps fulvus), espècie protegida (Categoria B) pel Decret Legislatiu 2/2008; i el falcó mostatxut (Falco subbuteo), amb un estat de conservació classificat com “proper a l’amenaça” a Catalunya. A més, als voltants de la finca també hi ha una petita població de cabra salvatge (Capra pyrenaica hispanica), un mamífer ungulat que també es considera proper a l’amenaça.

En el marc d’aquest nou acord de custòdia del territori s’impulsaran actuacions de millora forestal en aquest espai natural per tal de potenciar la seva resiliència davant els efectes del canvi climàtic, millorar la seva biodiversitat i reduir el risc d’incendi forestal.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.