La Reserva Natural de Sebes reivindica la natura i el territori en la 21a Festa i la 9a Cursa de les Cigonyes

Ajuntament de Flix

La Reserva Natural de Sebes va acollir ahir veïns i veïnes d’arreu de la Ribera d’Ebre per celebrar la Festa i la Cursa de les Cigonyes organitzada pel Grup Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. La cita és una magnífica oportunitat, cada any, de visitar i descobrir la Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix, on fa més de tres dècades que s’està recuperant i afavorint la biodiversitat d’aquesta zona humida al costat del riu que dona nom i vertebra la Ribera d’Ebre.

La festa, que enguany ha coincidit amb la celebració de la Cursa de les Cigonyes, obre la Reserva a una jornada pensada per tots els públics, especialment les famílies, amb l’objectiu de promoure la sensibilització i educació ambiental ja des de ben petits. De fet, aquesta jornada solidària amb la natura cada any dona la benvinguda als nadons nascuts, en aquest cas el 2022, amb un diploma.  Així mateix, és va aprofitar l’ocasió per fer entrega de diplomes als nadons nascuts durant el 2019 i que arran la pandèmia no van tenir l’oportunitat de fer-se la tradicional fotografia de família.

El president del Grup de Natura Freixe, Òscar Bosch, amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, el batlle de Flix, Francesc Barbero, la regidora de Patrimoni Natural, Gemma Abelló, i la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Norma Pujol.

“Només estimarem allò que coneguem. I ens hem de creure que la Ribera d’Ebre és un territori magnífic per viure, créixer, fer-se gran”, va dir l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, coincidint amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, en “l’estima pel nostre territori” i “l’encert d’organitzar actes com la festa de les Cigonyes si volem que els joves i les famílies es plantegin tenir fills i un futur als nostres pobles”. Petits i grans van compartir un matí ple d’activitats, amb jocs gegants, treballs manuals, música, esport, amb dos itineraris per córrer dins la Reserva Natural de Sebes, tot descobrint el seu entorn: més de 250 hectàrees d’aigües lliures, aiguamolls, bosc de ribera, illes fluvials, galatxos… al costat del riu Ebre.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va participar en la Festa de les Cigonyes, felicitant el Grup Natura Freixe i a les institucions del territori per una iniciativa “molt inspiradora”, tant per la tasca “excel·lent” que fa aquesta entitat del tercer sector en la preservació del territori, com pel que fa a les polítiques de suport als joves, les famílies i la infància: “Un país que aposta per les famílies amb fills és un país que inverteix en el seu futur”. En aquest sentit, Campuzano va recordar “el potencial enorme” de la Ribera d’Ebre “en un moment com l’actual, de “transformació econòmica molt evident”. “La Ribera està davant una gran oportunitat, com un dels motors econòmics del país i de respecte a l’entorn natural”, considera el conseller, ja que “Sostenibilitat i economia són imprescindibles com a factors de progrés i ocupació d’un territori, i més acompanyat del suport a la natalitat”.

🎧 Escolta la notícia a Ràdio Flix

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.