El Grup de Natura Freixe inaugura l’Aula de Natura de la Reserva Natural de Sebes, un nou espai sensorial per promoure activitats d’educació ambiental

L’Aula de Natura s’ha realitzat en el marc del projecte “Pol·linitzadors amb els cinc sentits”, que compta amb el suport de CaixaBank en la Convocatòria de Medi Ambient 2022

 

El passat mes de gener el Grup de Natura Freixe va posar en marxa el projecte mediambiental “Pol·linitzadors amb els cinc sentits” a la Reserva Natural de Sebes, a Flix (Ribera d’Ebre), gràcies al suport de CaixaBank a través de la Convocatòria de Medi Ambient 2022. Amb aquest projecte es vol incidir especialment en la conservació de la població d’insectes pol·linitzadors, com les abelles o les papallones, que en els últims anys s’han constatat amb una clara tendència negativa a conseqüència de l’emergència climàtica, la pèrdua d’hàbitats, l’agricultura extensiva o la utilització generalitzada d’insecticides.

Per tal d’afavorir la seva presència i sensibilitzar sobre la seva importància, s’està treballant en la creació d’un oasi de pol·linitzadors mitjançant el cultiu de plantes aromàtiques i nutrícies a la zona del Mas de Pitoia, una finca en custòdia que gestiona l’entitat. Aprofitant les característiques de l’espai i d’aquest tipus de plantes, a més, s’estan desenvolupant altres activitats que mostren com la conservació dels recursos naturals pot anar de la mà d’activitats que generin desenvolupament social i econòmic.

En aquest sentit, ahir al matí es va inaugurar el nou espai Aula de Natura, una extensió a l’aire lliure equipada amb dispositius d’estimulació sensorial que permetrà dur a terme diferents activitats de sensibilització ambiental amb tot tipus de col·lectius, ja que ha estat pensada per ser àmpliament accessible.

A l’acte van assistir representants de diferents institucions públiques i empreses del territori i membres d’associacions locals i comarcals, així com la junta del Grup de Natura Freixe. El seu president, Òscar Bosch, va remarcar la importància d’equipar el principal espai natural que gestiona l’entitat amb infraestructures pensades per a tot tipus de col·lectius: “gràcies a línies de subvencions com les de CaixaBank podem fer realitat projectes com aquest, que permeten complementar la part de conservació de la natura, central en l’activitat del Grup de Natura Freixe, amb una part social que també és l’essència de la nostra entitat”.

La instal·lació principal de l’Aula de Natura és el Camí dels Sentits, un recorregut de 8 metres amb superfícies creades amb diferents elements naturals que permeten el descobriment, a través del tacte mentre es camina, de materials que es poden trobar a la natura com ara la pedra o la fusta. Així mateix, aquesta experiència també s’ha volgut traslladar a uns panells sensorials que completen la infraestructura,  pensats perquè aquelles persones amb mobilitat reduïda puguin experimentar a través del tacte amb les mans. L’espai també compta amb plantes aromàtiques i medicinals, protagonistes del projecte, per tal de dur a terme activitats d’estimulació sensorial a través de l’olfacte, la vista i fins i tot el gust.

Els primers a estrenar aquest nou espai i assistir als tallers d’estimulació sensorial van ser els usuaris i usuàries de la Residència per a gent gran Escoles Velles, de Flix, que ahir es van desplaçar fins a la Reserva Natural de Sebes per assistir a l’acte inaugural i gaudir de l’espai i les noves activitats que s’hi ofereixen.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.