El Grup de Natura Freixe recapta 1.184 € que es destinaran a la protecció de la tortuga de rierol a Sebes

El passat diumenge, 21 de maig, van tenir lloc la 21a Festa de les Cigonyes i la 9a Cursa de les Cigonyes a la Reserva Natural de Sebes, un esdeveniment festiu i solidari que des de fa dues dècades posa al centre la celebració de la natura per apropar la ciutadania a aquest espai natural protegit de la Ribera d’Ebre.

La diada va començar amb la Cursa de les Cigonyes, que des de l’edició passada, i sota el lema “Mou-te per la natura”, ha adquirit un caràcter més popular i altruista amb l’objectiu de conscienciar de la importància de la implicació ciutadana al voltant de la conservació del medi ambient. Així, tots els beneficis que s’obtenen amb la celebració d’aquesta cursa de muntanya, es destinen a accions per preservar el medi natural de Sebes.

En l’última edició de la Cursa, celebrada diumenge, 123 participants van poder gaudir de l’esport i la natura, corrent o caminant, al mateix temps que van contribuir en la capta solidària que ha aconseguit 1.184 euros que es destinaran a la protecció de la població de tortuga de rierol, una espècie autòctona amenaçada que conserva una destacada població a la Reserva Natural de Sebes. Així ho ha fet públic el Grup de Natura Freixe aprofitant la commemoració del Dia Mundial de la Tortuga (#WorldTurtleDay), que se celebra el 23 de maig.

Els guanyadors de la cursa de 5 quilòmetres en categoria absolut masculí van ser Martín Sesé, Ander Masedo i Josep Baiges. En la categoria absolut femení, el podi se’l van emportar Aina Rey, Íngrid Gonzàlez i Montse Farnós. Pel que fa al circuit de 10 quilòmetres, en categoria absolut masculí van pujar al podi Gerard Munuera, Marc Campos i Eliseu Gombau. En la categoria absolut femení d’aquest itinerari, les guanyadores van ser Agnès Abella, Soraya Mur i Sandra Pellicer.

Aquest 2023 la Cursa s’ha celebrat conjuntament amb la Festa de les Cigonyes, donant com a resultat una gran diada festiva i solidària que l’organització ha valorat molt positivament. En aquesta 21a edició de la Festa, els assistents van poder gaudir de jocs gegants, tallers de manualitats, espai de joc i un espectacle musical a càrrec de Lali BeGood, una cantautora catalana de kindie rock que va fer ballar grans i petits amb el seu Love’n’Roll.

Un dels moments més esperats de la Festa de les Cigonyes és la gran foto de família, amb tots els nadons nascuts durant l’any anterior als quals se’ls entrega un diploma commemoratiu per celebrar el seu naixement, vinculant-los des de ben petits a la natura i els seus valors. En aquesta ocasió, una cinquantena de famílies es van aplegar a la Reserva Natural de Sebes per recollir els seus diplomes i participar d’aquest moment simbòlic. Els van acompanyar les famílies amb nadons nascuts durant el 2019, que degut a la pandèmia no van tenir l’oportunitat de fer-se la tradicional fotografia de família.

“Només estimarem allò que coneguem. I ens hem de creure que la Ribera d’Ebre és un territori magnífic per viure, créixer, fer-se gran”, va dir el batlle de Flix, Francesc Barbero, durant els parlaments institucionals. La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, coincidia en “l’estima pel nostre territori” i “l’encert d’organitzar actes com la festa de les Cigonyes si volem que els joves i les famílies es plantegin tenir fills i un futur als nostres pobles”.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va intervenir tot felicitant el Grup Natura Freixe i les institucions del territori per una iniciativa “molt inspiradora”, tant per la tasca “excel·lent” que fa aquesta entitat del tercer sector en la preservació del territori, com pel que fa a les polítiques de suport als joves, les famílies i la infància: “Un país que aposta per les famílies amb fills és un país que inverteix en el seu futur”. En aquest sentit, Campuzano va recordar “el potencial enorme” de la Ribera d’Ebre “en un moment com l’actual, de “transformació econòmica molt evident”.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.