Creació d’un oasi de pol·linitzadors

Voluntariat Ambiental

14 de juliol

De 10:00 a 14:00 h

Mas de Pitoia

El canvi climàtic i les transformacions dels paisatges i els usos del sòl han fet que moltes espècies d’insectes estiguin en declivi. Alguns estudis científics, fins i tot, apunten que aquests factors han arribat a reduïr a gairebé la meitat les poblacions d’insectes a les zones més afectades del món.

Davant d’aquesta situació, és urgent adoptar mesures que ens ajudin a preservar els hàbitats naturals per a aquestes espècies: són elements clau per al medi ambient, ja que desenvolupen funcions molt importants en els ecosistemes locals però, a més, el seu retrocés podria ser perjudicial per a la salut humana i la seguretat alimentària, especialment pel que fa als insectes pol·linitzadors.

En aquesta jornada de voluntariat ambiental crearem un oasi de pol·linitzadors a la finca del Mas de Pitoia, enmig de la Reserva Natural de Sebes. Plantarem aromàtiques i construïrem refugis per als insectes per adequar l’espai i que sigui idòni per a aquests petits habitants. Ens ajudes?

La jornada finalitzarà amb un aperitiu per a tots els voluntaris i voluntàries!

És una actuació emmarcada en el projecte Riberes de l’Ebre, subvencionat per la Diputació de Tarragona, que durem a terme amb la Fundació Catalunya-La Pedrera i els nens i nenes del lleure flixanco, organitzat per l’Ajuntament de Flix.

 

APUNTA’T AQUÍ

Indica la teva talla a continuació. La tindrem en compte si cal roba o calçat específic que facilitarà el Grup de Natura Freixe.
Formant part de l'equip de voluntariat ambiental et compromets a assistir a diferents jornades de voluntariat al llarg de la temporada. Et mantindrem informat a través d'un grup de Whatsapp de totes les trobades. Comptem amb tu!
Un passeig per la Reserva Natural de Sebes
Descobrint l'Essència de l'Ebre
Vespres a Pitoia amb Tothom a Taula
Classe de ioga
Curs de txi-kung
Natura en família
Pedalant per Sebes!
Ocells a la mà!
Curs de txi-kung
Creació d'un oasi de pol·linitzadors
Construïm una bassa per a amfibis!
Classe de ioga
Curs de txi-kung
Natura en família
Natura en família
Curs de txi-kung
Taller de construcció de menjadores
Vespres a Pitoia: Poemes de viure
Ocells a la mà!
Estassada de boga a la llacuna de Sebes
Taller de construcció de menjadores
Natura en família
Pedalant per Sebes!
Estassada de boga a la llacuna de Riba-roja d'Ebre
Natura en família
Taller de construcció de caixes niu
Estassada de boga a la llacuna de Sebes
Scroll to Top

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

I aconsegueix aquesta làmina totalment GRATIS amb 12 espècies emblemàtiques de la Reserva Natural de Sebes i les millors èpoques de l’any per observar-les!

REBRÀS NOTÍCIES DE MANERA PERIÒDICA I TOTES LES ACTIVITATS QUE TENIM
PROGRAMADES DIRECTAMENT A LA TEVA BÚSTIA DE CORREU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.