El Grup de Natura Freixe, el Life INVASAQUA i la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC), amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico i el programa Life, convoquen i organitzen la Primera Cursa de pesca esportiva “La Bagra” a la conca del tram català de l’Ebre, des de la Granja d’Escarp fins a la seva desembocadura.

Primera cursa de pesca esportiva a la conca catalana de l'Ebre

Del 5 de juny de al 5 d'agost de 2021. Participa on i quan tu vulguis!

Des de la Granja d'Escarp fins a la desembocadura de l'Ebre

La Cursa de la Bagra neix per a involucrar a les societats de pesca esportiva i els seus socis en la caracterització de la ictiofauna del tram final de l’Ebre com una proposta per promoure la ciència ciutadana.

Inscriu-te a la Cursa i fes un seguiment de les teves captures a través de les apps Naturalist i EASIN. Podràs guanyar fins a 700€ en materials de pesca!

Comencem d’aquí a…

Dies
Hores
Minuts
Segons
La Cursa de la Bagra ja ha començat!

01

Inscriu-te a través d’aquest formulari abans de les 12:00 h del 3 de juny de 2021. Hauràs d’indicar el número de llicència i el nom de la societat de pesca esportiva de la qual ets soci.

02

VERIFICACIÓ DE DADES

Un cop enviat el formulari, les dades d’inscripció seran verificades per la FCPEC. Després el participant rebrà un correu informant de la seva alta a la Cursa.

03

ESCULL LES CATEGORIES

La Cursa té dues categories de participació individuals. En la Naturalist els participants hauran de registrar totes les captures. En la INVASAQUA només caldrà registrar les espècies exòtiques.

04

INSTAL·LA LES APPS

Els participants hauran d’instal·lar l’app Naturalist al seu mòbil i donar-se d’alta amb el correu registrat a la inscripció. En cas de participar a la categoria INVASAQUA, cal baixar també l’app EASIN.

05

A PESCAR!

Un cop instal·lada l’app, el participant pot adreçar-se als llocs habituals de pesca, activar “dades casuals en viu” i continuar amb els passos d’enregistrament de dades.

06

SEGUIMENT DE LES CAPTURES

Per validar la llista enviada, el participant haurà d’adjuntar imatges d’una mostra representativa dels exemplars capturats, de manera que la informació pugui ser verificada i validada per un tribunal de professionals experts en ictiofauna.

07

CLASSIFICACIONS

Setmanalment, el Grup de Natura Freixe publicarà la classificació dels participants a les seves xarxes socials, un cop passat el procés de verificació de les llistes de peixos enviades i la puntuació global de casdascun dels pescadors que hi participin.

08

PREMIS

En finalitzar la Cursa de la Bagra, hi haurà tres guanyadors a la categoria NaturaList amb premis de 700€, 350€ i 150€ en materials de pesca, i un únic guanyador a la categoria INVASAQUA amb un premi de 500€ en materials de pesca.

DESCARREGA L’APP NATURALIST

DESCARREGA L’APP EASIN

Preguntes freqüents

La Cursa de la Bagra comença el 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, i finalitza el 5 d’agost. 

Durant aquest període, els pescadors podran participar segons la seva disponibilitat horària. La cursa no obliga a participar diàriament, tot i que com més dies es participi, més opcions hi ha de ser el guanyador setmanal i participar al sorteig final.

La Cursa de la Bagra tindrà lloc a la conca del tram català de l’Ebre, des de la Granja d’Escarp fins a la seva desembocadura, incloent les basses temporals adjacents.

Les espècies exòtiques s’hauran de gestionar segons la normativa vigent, tal com s’especifica a la Llei de Pesca 22/2009 i la normativa de les zones de pesca sense mort (classificació dels trams de pesca, normativa de pesca continental).

En aquesta taula pots consultar els punts que s’atorgaran per cada espècie capturada:

Organitza

Amb el suport de

Barb de l’Ebre (Luciobarbus graellsii)

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.