BIOTRAM. Millora de la integritat biològica en espais fluvials protegits de la Xarxa Natura 2000 de rius mediterranis regulats

Lloc:

Meandre de Flix i Illa del Galatxo de Móra la Nova

Any:

2019

Finançament:

Fundación Biodiversidad, Ministerio para la Transición Ecológica y Reto Demográfico

El Grup de Natura Freixe, amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, ha posat en marxa el projecte BIOTRAM per dur a terme projectes de conservació en l’àmbit de la biodiversitat terrestre. Aquest projecte té com a objectiu promoure la restauració ecològica en espais fluvials protegits de rius mediterranis fortament afectats per la regulació hidrològica, la introducció i proliferació d’espècies exòtiques i el canvi climàtic, entre altres.

A través de diferents metodologies de caracterització científica i actuacions de conservació es determinarà l’estat de conservació dels trams d’estudi i es millorarà la seva integritat biològica, amb l’objectiu que els resultats obtinguts es puguin replicar en altres demarcacions del territori amb les mateixes problemàtiques.

El projecte consta de diferents fases:

  • Una fase de compilació bibliogràfica relacionada amb la temàtica del projecte.
  • Una fase de caracterització i estudi de les condicions biòtiques (macro invertebrats, vegetació de ribera i ictiofauna) abiòtiques (cabals fluvials, qualitat de l’aigua).
  • Una fase de quantificació de índex d’integritat biològica.
  • Una fase de gestió d’espècies exòtiques i millora de l’hàbitat de ribera.
  • Creació de zones de control i gestió d’espècies exòtiques.
  • Actuacions de formació i divulgació del projecte.

Les zones d’estudi seleccionades es localitzen en els espais protegits de la Ribera d’Ebre (Tarragona, Catalunya): el Meandre de Flix i l’Illa del Galatxo de Móra la Nova. I també en un tram del riu Júcar a la Ribera Alta (província de València, comunitat autònoma de València).

 

CONSULTA L’INFORME DE RESULTATS

 

 

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.