ENFOCAT. Implicació social en la recuperació d’un espai emblemàtic afectat per les conseqüències de l’últim gran incendi forestal a Catalunya

Lloc:

Ermita del Remei de Flix

Any:

2020 i 2021

Finançament:

Generalitat de Catalunya. Departament de Territori i Sostenibilitat

Aquest projecte neix de la iniciativa del Grup de Natura Freixe per emprendre accions de restauració, recuperació i millora d’una finca emblemàtica de Flix després de l’incendi forestal. Amb la implicació de la societat com a agent necessari, actiu i compromès amb el territori, aconseguim recuperar i millorar la finca de l’Ermita del Remei de Flix.

Amb aquest projecte d’aprenentatge servei, hem potenciat  els coneixements i les competències de la població (en especial atenció al col·lectiu de joves i la comunitat educativa) mitjançant actuacions de conservació (mitigació i adaptació al canvi climàtic), regulació de l’ús públic, sensibilització (prevenció d’incendis) i educació (transferència activa de coneixement) per a promoure l’aprenentatge a través de l’experiència. Per tant, amb la millora d’aquest espai simbòlic pels ciutadans, en recuperem la seva biodiversitat, en garantim un ús sostenible i en potenciem els seus serveis ecosistèmics.

 

Un projecte d’interès socioambiental

El passat 26 de juny de 2019, la Ribera d’Ebre va patir un dels incendis forestals més importants de Catalunya. El foc va arrasar més de 5.000 hectàrees (aprox. 3.500 hectàrees del municipi de Flix). Boscos, camps de conreu, masos, agricultors i ramaders van quedar afectats pel foc.

Des del Grup de Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, amb la intenció de canalitzar i organitzar la gran onada de solidaritat que va provocar l’incendi, es va aconseguir mobilitzar i posar en marxa varies accions de recuperació de les zones afectades. En especial, a una de les finques més emblemàtiques del municipi, la finca de l’Ermita del Remei de Flix. Aquesta finca té un gran vincle emocional amb la població gràcies a diades com el “Dia de l’Ermita”, per Pasqua, quan colles de joves, amics i famílies s’hi concentren per celebracions locals.

#ApSambiental #ServeiComunitariAmbiental

Amb el suport de:

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.