LUTRA, la sorprenent cervesa artesana de la Reserva Natural de Sebes

Lloc:

Reserva Natural de Sebes

Any:

Des del 2018 fins l'actualitat

La Reserva Natural de Sebes, i la seva entitat gestora, el Grup de Natura Freixe, presenten una nova iniciativa destinada a posar en valor aquest hàbitat d’interès i obtenir recursos per als projectes de conservació, recerca i educació que es duen a terme en aquest espai natural.

La iniciativa de crear una marca de cervesa artesana és fruit de la col·laboració entre el Grup de Natura Freixe i la fàbrica de cerveses artesanes L’Anjub, ubicada a la veïna població de Vinebre. Lutra vincula una de les begudes més antigues amb el nostre territori: el llúpol que creix al bosc de ribera, la menta aquàtica dels aiguamolls i la regalèssia que creix en les zones arenoses de les vores del riu.

Amb l’assessorament dels experts de L’Anjub, vam buscar una base per a la cervesa que, juntament amb els aromes de menta i regalèssia, poguessin confluir en un producte de qualitat i sabor excepcionals.

El nom de la cervesa i el disseny de la seva etiqueta també eren un repte. Partint dels seus ingredients, una barreja d’elements provinents de l’aigua i de la terra, va sorgir un altra espècie emblemàtica de la Reserva Natural de Sebes que respon a aquesta dualitat: la llúdriga. Aquest animal viu entre hàbitats aquàtics i terrestres, i troba en els boscos de ribera, els canals i els galatxos de Sebes el lloc idoni per establir-se. Així doncs, la nostra cervesa artesana deu el seu nom al terme científic en llatí que s’utilitza per denominar la llúdriga, «Lutra», un nom universal.

El disseny ben original de l’etiqueta va anar a càrrec de la publicista Lydia Beltri.

 

VES A LA BOTIGA ONLINE

 

 

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.