Mas de Pitoia, l’oli ecològic de la Reserva Natural de Sebes

Lloc:

Reserva Natural de Sebes

Any:

Des del 2009 fins a l’actualitat

Entitats socies:

Fundació Catalunya-La Pedrera

Finançament:

Fundación Biodiversidad, Fundació Catalunya-La Pedrera, Ministerio de Medio Ambiente

OLI ECOLÒGIC MAS DE PITOIA

Oli d’oliva verge extra obtingut directament de les olives cultivades a la Reserva Natural de Sebes, recol·lectades de manera tradicional

 

L’Oli Mas de Pitoia és un oli verge extra de màxima qualitat, procedent de l’agricultura ecològica, resultant de la molta de diferents varietats d’oliva on predomina l’empeltre (85%), acompanyada de l’arbequina (10%), rojal (3%) i farga (2%).

Aquest coupage de varietats, juntament amb els procediments d’elaboració únicament mecànics, ens proporciona un oli que conserva el sabor, l’aroma i les característiques dels fruits de què procedeix. Presenta un color verd o groc verdós, de bon sabor, d’un fruitat de mig a intens, amb connotacions aromàtiques que poden recordar a l’ametlla o a la nou. Un oli de màxima qualitat, únic i de producció limitada.

Amb aquest projecte promovem els usos agrícoles tradicionals per un desenvolupament rural sostenible que afavoreixi la conservació de paisatges i hàbitats típics del territori

El Mas de Pitoia és una finca situada a la Reserva Natural de Sebes. Per una banda, limita amb la zona d’aiguamolls i, per l’altra, manté el paisatge tradicional característic de la zona: oliveres centenàries de varietat autòctona en cultiu no intensiu en marcs de plantació de poca densitat.

Abans que el Grup de Natura Freixe es fes responsable de la seva gestió, la finca estava abandonada des de feia molts anys i tenia un mas en ruïnes. El projecte de recuperació es va iniciar el 2009 amb l’objectiu d’implicar les persones amb la gestió activa i la conservació de l’entorn natural de Sebes.

A partir de la posada en marxa de la finca, s’impulsen els usos agrícoles tradicionals afavorint la conservació dels paisatges i hàbitats característics del territori i es crea una xarxa de propietaris mitjançant acords de custòdia dels terrenys.

L’aprofitament tradicional i ecològic dels olivers permet acollir una comunitat de flora i d’invertebrats molt rica i un gran nombre d’espècies de fauna. Però, a més, el projecte també incideix en el benestar de les persones, incentivant l’economia circular i la dinamització rural de la zona, la inclusió social i la promoció del voluntariat i la participació ciutadana.

 

VES A LA BOTIGA ONLINE

 

 

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.