Projecte Estratègic GR-99 Camí Natural de l’Ebre

Lloc:

Ribera d'Ebre

Any:

2016, 2017 i 2018

Entitats socies:

CIS (Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques)

Finançament:

Unió Europea (FEADER-LEADER)

Dins l’Estratègia de desenvolupament local de la Ribera d’Ebre i Terra Alta per el període 2014-2020, el turisme juntament amb el sector agroalimentari, es posicionava com un eix clau per al desenvolupament econòmic d’aquestes comarques. En el cas de la Ribera d’Ebre, un dels recursos més importants que disposa és el riu Ebre, el qual presenta diferents valors paisatgístics, culturals, històrics i naturals, amb els que es poden dur a terme iniciatives i actuacions, per al desenvolupament de la comarca. En aquest sentit, paral·lel al recorregut del riu Ebre, discorre un dels principals senders de gran recorregut de Catalunya, el GR-99.  En el marc d’aquesta estratègia va néixer aquest projecte per a valoritzar aquest itinerari com a atractiu turístic. Les accions que es van dur a terme són les següents:

1) Fer una diagnosi de l’estat que presentaven els trams del GR-99 de la comarca i definir les mesures que s’hi caldrien realitzar per tal de millorar i condicionar aquells trams o punts que fossin necessaris.

2) Avaluar i proposar diferents alternatives per enllaçar tots els pobles de la Ribera d’Ebre amb el GR-99.

3) Donar a conèixer el GR-99 a diferents col·lectius estratègics com les administracions municipals o empreses de turisme mitjançant sortides tècniques de descoberta.

4) Realitzar una caminada popular anual per algun dels trams del GR-99.

Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.