El Grup de Natura Freixe

Som una entitat sense ànim de lucre, amb més de 30 anys de recorregut, dedicada a la conservació de la natura tenint com a eix vertebral els espais naturals del riu Ebre.

Vetllem per la conservació, la recerca, l’educació i la sensibilització del patrimoni natural i cultural, utilitzant la custòdia del territori com a eina de gestió. Treballem amb una visió integradora, on el repte és involucrar propietaris, gestors, experts i usuaris del territori per a desenvolupar una gestió sostenible a llarg termini. Fomentem la xarxa de voluntariat ambiental i promovem, especialment, la inclusió dels col·lectius joves i en risc d’exclusió social dins les estratègies de conservació.

Actualment gestionem més de 700 ha d’espais en custòdia i som gestors de la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, on actuem recuperant i millorant hàbitats d’interès (zones humides, espais forestals i espais oberts) per a afavorir-ne la biodiversitat.

Compromesos

Amb el territori on vivim i en el seu futur sostenible.

Rigorosos

Produïm informació de qualitat.

Globals i locals

Treballem des de l’escala més local a la més global.

Aliats

Dialoguem, sumem i ens agrada treballar amb altres.

Constructius

Sempre proposem solucions i alternatives.

Implicats

En projectes de conservació, recerca, educació, turisme, agricultura sostenible i molt més.

El nostre equip

Loading...

Oscar Bosch Pujol

President
(+34) 977 26 51 12
o.bosch@freixe.cat

Oriol Arola Sancho

Àrea de conservació i projectes
(+34) 680 48 94 92
o.arola@freixe.cat

És diplomat en Enginyeria Tècnica Forestal per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida. Amant de la natura i especialment de la muntanya, on inverteix gran part del seu temps lliure escalant, esquiant, passejant o practicant alpinisme. Treballa al Grup de Natura Freixe des de l’any 2009, des d’on ha dut a terme projectes de custòdia del territori en l’àmbit fluvial i agroforestal.

Santiago Bateman Posse

Àrea de conservació i projectes
(+34) 685 67 06 92
s.bateman@freixe.cat

És graduat en Biologia, especialitzat en Gestió de la Biodiversitat, Teledetecció, creació i anàlisi de SIG. És un ornitòleg expert, fet que li ha permès treballar en diferents projectes de conservació en països com Colòmbia (el seu país d'origen), la República Democràtica del Congo, Turquia, França i Catalunya. Té una gran capacitat d'adaptació i generació de noves idees que es transformen en projectes, però sempre amb la complicitat del grup que l'envolta.

Helena Blanch Pérez

Àrea de comunicació
(+34) 613 00 33 83
h.blanch@freixe.cat

Graduada en Comunicació Audiovisual per la URV, en els últims anys s’ha especialitzat en Comunicació Corporativa i marketing digital amb un màster de la Universitat Oberta de Catalunya i un postgrau al Tecnocampus de la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat en diferents agències de comunicació, sobretot en el sector gastronòmic i turístic, i des de fa anys col·labora amb entitats del territori que contribueixen a la dinamització social i cultural.

Irene Blanch Pérez

Àrea d'Administració Econòmica i de RH
(+34) 613 00 33 71
i.blanch@freixe.cat

És graduada en Administració i Direcció d’Empreses i en Finances i Comptabilitat per la Universitat Rovira i Virgili. Després d’adquirir experiència en la gestió de diverses àrees en petites empreses del territori, el 2021 va donar el salt per administrar l’àrea econòmica i comptable a una organització sense ànim de lucre com és el Grup Natura Freixe. Des de fa anys ha estat vinculada al territori a través d’entitats esportives i altres associacions culturals locals.

Samir Ait Dahmane

Àrea de manteniment
(+34) 977 26 51 12
info@freixe.cat

Col·labora amb el Grup de Natura Freixe en aquelles èpoques de més feina. Un treballador incansable que ja sigui recollir olives, desbrossar o mantenir les instal·lacions en bon estat ho fa sempre amb un somriure.

Marta Gázquez Sugrañes

Àrea d'educació i voluntariat
(+34) 685 67 06 93
m.gazquez@freixe.cat

Ha viscut i crescut en el món del lleure i la natura, les seves dues grans passions. Especialitzada i amb gran experiència en l’àmbit del lleure (monitora i directora de monitors) i formada en jardineria (Transnacional de paisatgisme, CFGM Jardineria i CFGM Cultius intensius). Les seves inquietuds han estat poder apropar la natura a tothom i assolir una igualtat social, per això ha seguit formant-se amb el CFGS Integració Social i Curs de Guía de Natura Certificat oficial d'Interpret Europe. Des de l’any 2008, treballa al Grup de Natura Freixe i forma part de l’equip del Camp d’Aprenentatge de Flix.

Ferran Rosich Prunera

Àrea de manteniment
(+34) 650 12 51 90
f.rosich@freixe.cat

Té molta inquietud per la natura. És el manetes del grup, complidor, puntual i responsable. Des del 2015, és el millor amic dels cavalls de la Camarga i de les cigonyes de la Reserva Natural de Sebes.

Entitats patrocinadores

Transparència

Diputació de Tarragona

El Grup de Natura Freixe ha rebut en el marc del conveni entre Ajuntament de Flix i Diputació de Tarragona un ajut per a la gestió d’hàbitats i espècies a la Reserva Natural de Sebes per un import de 25.000€ durant l’any 2019.

Contractes en pràctiques de Garantia Juvenil

El Grup de Natura Freixe ha obtingut 2 LLOCS DE TREBALL DE JOVES EN PRÀCTIQUES Contractes de treball finançats d’acord amb les condicions establertes en l’Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol, cofinançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

Fundació Catalunya-La Pedrera

Contracte per les finques del Mas de Pitoia i Mas de Cigonyes de la Reserva Natural de Sebes | El Grup de Natura Freixe va cobrar la quantitat de 8.004,32 € IVA inclòs i la Fundació Catalunya-La Pedrera assumia, a més a més, la quantitat de 5.818,89 € IVA inclòs a proveïdors externs per la facturació d’aquests al GNF.

IDECE

Descripció de l’expedient: seguiment recobriment de macròfits a l’Ebre. Per un import de 18.029 €

Ajuntament de Móra la Nova

Assessorament i col·laboració de 2.000 € en diferents aspectes mediambientals d’interès municipal.

COPATE

Contracte menor de serveis per un import total de 11.000 € + IVA com a objecte de treball: “estudi de l’aplicabilitat del Banc de Terres en la gestió integral de la Vall de Sant Joan (Flix) i dels espais agraris de la Pobla de Massaluca”.

Ajuntament d’Ascó

El Grup de Natura Freixe té un contracte signat amb l’Ajuntament d’Ascó pels dos següents conceptes: “servei de treballs de restauració fluvial i seguiment de biodiversitat a la llacuna d’Ascó” i “Sortida d’interpretació de la natura a bord de Lo Roget”. Del primer, el Grup de Natura Freixe va obtenir un import total de 3.493,94 € i, pel segon, 5.293,75 €.

ACUAMED

El Grup de Natura Freixe té signat un contracte de servei de “seguimiento ambiental en la Reserva Natural de Sebes y meandro de Flix, derivado de la ejecución del proyecto de eliminación de la contaminación química del embalse de Flix” per un import total de 52.855,98 € IVA inclòs, i dels quals l’any 2019 ha cobrat 13.213,98 € IVA inclòs.

Fundación Biodiversidad

El Grup de Natura Freixe ha rebut per part de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica en el període 2019: 4.865,35 € en concepte de PROJECTE RESPECTA (liquidació).

Conveni amb l’Ajuntament de Flix

El Grup de Natura Freixe té signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Flix amb les següents dotacions econòmiques de l’any 2014 | Gestió de la Reserva Natural de Sebes > Flix: 30.000 € | Gestió de l’Entorn d’Aprenentatge Sebes i Meandre de Flix > 30.575 € | Conveni Ajuntament de Flix-Ercros per actuacions a la Reserva de Sebes > 35.000 € | Conveni Ajuntament de Flix-Diputació Tarragona: 25.000 € | Encàrrec manteniment itineraris dins la Reserva del Meandre de Flix: 6.000 €

Conveni amb la Generalitat de Catalunya

El Grup de Natura Freixe té signat un conveni de col·laboració sense dotació econòmica amb la Generalitat de Catalunya. El Grup de Natura Freixe ha rebut el 2019 per part de la Generalitat de Catalunya 53.022,85 € en concepte Ajuts als espais Naturals Protegits i a la contractació de joves en pràctiques mitjançant el programa de Garantia Juvenil del SOC. | SOC > 4.400 € | Conveni Caixes > 10.000 + 10.000 € | Educació > 23.459,62 € | Limonium > 5.163,23 €
Scroll to Top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí.